Остра критика към „контузената” Азаренка



24-01-2013 18:01 | Станко Димов

Едно решение на Виктория Азаренка може би й помогна сериозно в двубоя със Слоун Стивънс (6:1, 6:4), но в същото време и донесе десетки негативни коментари, при това от всякакъв род – дошли от легенди на тениса, съвременни тенисисти, коментатори или просто фенове.

За какво става въпрос? В полуфиналния двубой със Слоун Стивънс всичко за Азаренка се развиваше по план. Тя спечели първия сет с 6:1, а при 5:3 във втория сервираше за място на финал. В този момент обаче Вика стана доста нервна, пропусна цели 5 мачбола и в крайна сметка позволи на младата американка да върне решителния пробив.

И точно в този момент, когато играта й видимо не вървеше, Вика реши да поиска медицинско прекъсване, което на всичкото отгоре продължи около 8 минути и я успокои допълнително. След завръщането си на корта Азаренка направи нов пробив и спечели двубоя с 6:1, 6:4. Взе двубоя, но загуби симпатиите на мнозина от гледалите срещата. Ето и малка част от мненията за ситуацията.

„Така, нека разясним ситуацията. Тя (Азаренка) започна да се суети и реши да напусне корта. Това е недопустимо. Впрочем какво е това? Някаква шега ли? Някаква карикатура?”, изригна в недоумение Патрик МакЕнроу, който коментира двубоя за ESPN.

Брад Гилбърт също не скри възмущението си от ситуацията. „По мое мнение това е много лошо правило. Не може просто ей така да напуснеш корта преди сервис на противника. И какво точно се случи? Контузия ли имаше или просто искаше да помисли малко на спокойствие?”, написа Гилбърт в профила си в една от социалните мрежи.

„Винаги е хубаво, когато съперникът ти на полуфинал в Шлема вземе 10-минутен медицински таймаут преди твой сервис, за да остане в мача!”, написа иронично тенисистът Майкъл Ръсел.

„Това е чудовищно отношение към Слоун Стивънс. Азаренка взе двойно повече почивка от разрешеното. Много се съмнявам, че отношението й е приемливо”, сподели от своя страна главният редактор на сайта The Tennis Space.

„Когато си в паника нямаш право да взимаш почивка. Това не е част от правилата на тениса”, написа Бен Ротенберг от New York Times.

Тежки думи не спести и една от легендите на руския тенис - Евгений Кафелников. „Това за мен е чиста измама!”.

Самата Азаренка пък изтъкна в своя защита болки в гърба, които „я тормозели” през целия сет.

Кой е крив и кой прав, преценете сами.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини