Перфектният Новак Джокович ще брани титлата си



24-01-2013 12:00 | Станко Димов

Новак Джокович записа 20-а поредна победа на Откритото първенство на Австралия, след като се наложи с изразителното 6:2, 6:2, 6:1 над Давид Ферер (Испания, №4). Успехът класира сърбина на финал в турнира за трета поредна година, а неговият съперник за отличието ще бъде определен от сблъсъка между Анди Мъри и Роджър Федерер, които излизат на корта в петък.

„Показах невероятен тенис. Определено това бе най-добрият ми двубой в турнира. Чувствах се комфортно и уверено от самото начало на мача и се радвам, че успях да запиша бърза победа. Дори когато водех с 2:0 сета не се отпуснах, защото много добре знам какви качества притежава Ферер”, коментира Джокович в интервюто на корта.

„Australian Open е най-успешният ми турнир, в това няма съмнение. Надявам се да запазя формата си и за финала. За мен е много вълнуващо, че отново ще мога да играя за трофея тук. Дали ще гледам втория полуфинал? Разбира се, че кой не иска да гледа Федерер и Мъри?”, каза още световният №1. 

Полуфиналите на Australian Open бяха много очаквани, тъй като до тях достигнаха първите 4 поставени в схемата. С представянето си срещу Джокович обаче Ферер доказа, че е поне едно ниво под Топ 4 що се отнася до турнирите от Шлема.

Испанецът, който по принцип е сред най-трудолюбивите състезатели, по никакъв начин не успя да затрудни световния №1 и изглеждаше по-скоро като добър спаринг-партньор, отколкото като претендент за място на финал в турнир от Шлема. Все пак достигането до полуфинал на Ферер ще му осигури прогрес в ранглистата до четвърта позиция, от която ще замени сънародника си Рафаел Надал.

За играта на Джокович няма какво толкова да се каже. Почти всеки удар, излязъл от ракетата на сърбина не само намираше корта, но и ставаше труден за връщането от Ферер. Особено стабилен Ноле бе при бекхенд и излизанията на мрежата.
Любопитното е, че за целия двубой Джокович не даде дори точка за пробив пред съперника. Ноле и Ферер играха на полуфинал и в последния турнир от Шлема за миналата година – US Open, когато отново класата на сърбина си каза тежката дума.

Както е известно Джокович спечели титлата в Австралия през последните две години, като победи в спора за трофея Анди Мъри (2011) и Рафаел Надал (2012). Ако в неделя успее отново да спечели трофея, сърбинът ще стане първият тенисист в историята с 3 поредни титли от Мелбърн.


СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини