Дяволски Надал пак пречупи Ферер (+ видео)



31-03-2010 03:08 | Николай Драгиев

 

Рафаел Надал отново пречупи Давид Ферер и постигна девети успех над него. В испанското дерби на четвъртфиналите в Маями Рафа показа по-голяма устойчивост и стигна до успеха със 7:6(5), 6:4 след 2 часа битка. Срещата бе напълно равностойна, но за пореден път нервите на Ферер не издържаха и той отново сякаш се предаде. Надал пък показа сериозно израстване при изпълнението на сервис, което му помагаше да печели доста лесни точки.

 

Първата част премина през размяна на по един пробив, а повечето шансове се откриха пред Ферер, който обаче така и не се възползва. Двамата го докараха до тайбрек. Както и целият мач, дългият решителен гейм бе изключително равностоен, но Ферер рухна психически. При свой сервис и сетбол за Рафа, Ферер дълго се окуражаваше за важната точка, но под виковете на тълпата и дяволски спокойния Рафа, не се справи. 7:5 точки за Рафа.

 

Надал се възползва от психологическото си предимство и дръпна с 3:0 във втората част. Борещият се като лъв за всяка точка Ферер обаче не се даде и бързо изравни. "Бензинът" обаче му свърши тук някъде и Рафа стигна до пробив при 5:4 и пробив в подаването на Ферер. Бившият номер 1 залепи перфектен форхенд и бурно отпразнува победата си.

 

Въпреки че е играл само 4 турнира от началото на сезона Надал вече има серия от 15 победи и само 3 загуби. Освен добрите си резултати, той прибави и титла на двойки в Индиън Уелс, побеждавайки световните номер 1 Даниел Нестор и Ненад Зимонич.

 

Зрителите пък ги чака нова порция страхотен тенис. Жо-Вилфред Цонга е следващия съперник на Рафа. Испанецът има преднина от 4-1 победи, но пък поражението бе на полуфинал на Australian Open през 2008 г. 

 

Освен всичко Цонга пречупи друг испанец в четвърти кръг. Това е Хуан Карлос Фереро, който успя да вземе на французина всичко на всичко 4 гейма - 2:6, 2:6. Цонга спечели 63% от точките и загуби сервиса си едва веднъж.

 

ДНЕШНАТА ПРОГРАМА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини