Федерер чака с нетърпение Световното по футбол, вижда Испания като шампион



30-03-2010 04:07 | Николай Драгиев

 

Роджър Федерер е луд фен на футбола. Това нещо се знае отдавна. Тази година обаче Световното първенство ще бъде в ЮАР, страната в която е родена майката на Роджър и се явява втора родина на легендата. Самият Федерер обеща да следи много отблизо шампионата и се надява в ЮАР да се справят успешно с организацията.

 

"Определено съм фен на футбола, следя го отблизо. Това е една от любимите ми игри, а обръщам внимание и на швейцарското първенство. Ако не бях тенисист, би ми се искало да бъда футболист. Както знаете имам и южноафрикански паспорт, така че това прави нещата за мен още по-вълнуващи. Имам свои любими футболисти в първенствата на Италия, Испания и Англия. Сигурно е, че ще следя много отблизо Мондиала. Той е съвкупност от много неща и се надявам атмосферата в ЮАР да е на ниво," коментира Федерер.

 

Кой е неговият фаворит за титла? Испания! "Тежко е да се прогнозира кой ще бъде шампион. Може би Испания, които за съжаление са в група с моята Швейцария. Може би Бразилия, а защо не и Англия," допълни още той.

 

 

Големият противник на Роджър Рафаел Надал също е запален по футбола. Той е и от най-отявлените привърженици на Реал Мадрид, на чийто мачове може да бъде видян често. Освен това той редовно излиза със своите приятели от "кралския клуб".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини