Серина Уилямс даде само два гейма на Кириленко



21-01-2013 11:46 | Станко Димов

Серина Уилямс продължи рецитала си по пътя към поредната титла от Australian Open. Американката достигна до четвъртфинал в турнира, след като се наложи с изразителното 6:2, 6:0 над рускинята Мария Кириленко.

Може би единственият момент, в който Уилямс имаше леки затруднения бе първият гейм на двубоя. В него Кириленко достигна до преднина 0:40, но въпреки това не успя да пробие. В последствие рускинята не видя повече точка за пробив през целия мач.

„Чувствам се много уверена. Чувствам се така сякаш не мога да загубя. Това е страхотно”, коментира след двубоя Уилямс, която достигна за 35-и път в кариерата си до четвъртфинал в турнир от Големия шлем.

Бившата №1 в света завърши двубоя с над 90% вкаран първи сервис, в това число и 6 аса.

Следващото препятствие пред Серина Уилямс ще бъде новоизгряващата звезда на американския тенис Слоун Стивънс. „Тя е огромен талант. Този турнир е сериозно стъпало в нейната кариера. Преди 2 седмици играхме в Бризбейн и тя се справи отлично”, коментира Уилямс.

„Моята цел е да изиграя още 3 силни двубоя и да спечеля титлата в Австралия. Този турнир винаги е бил много специален за мен. Надявам се да запазя концентрация и да запиша още 3 победи тук”, сподели Уилямс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини