Анди Мъри се доближи на крачка от полуфинал



21-01-2013 10:58 | Станко Димов

Анди Мъри се класира с лекота за четвъртфиналите на Australian Open. Поставеният под №3 в схемата записа чиста и напълно безпроблемна победа над Жил Симон (Франция, №14) – 6:3, 6:1, 6:3.

Интрига в двубоя на практика липсваше, тъй като Симон бе далеч от най-доброто си физическо състояние и трудно се движеше по корта. Прави чест на французина, че въпреки видимите проблеми и невъзможността да се конкурира с боец като Мъри, остана на корта до последната точка.

Иначе британецът направи една добра тренировка и записа може би най-леката си победа в мач от втората седмица на турнир от Големия шлем.

В спор за място на полуфинал олимпийският шампион ще се изправи срещу друг французин – Жереми Шарди. 35-ият в световната ранглиста прави фантастичен турнир, като изрита от надпреварата един от големите фаворити – Хуан Мартин дел Потро.
Статистиката е изцяло на страната на Мъри, който води с 4:1 победи над Шарди.

Французинът обаче е спечелил последният двубой между тях, който беше на твърда настилка на „Мастърс 1000” турнира в Синсинати миналата година. Любопитното е, че всички 5 двубоя между Мъри и Шарди са на твърда настилка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини