Цонга спечели френската битка, Шарди надви Сепи



21-01-2013 08:39 | Николай Драганов

Жо-Вилфред Цонга се класира за четвъртфинал на Australian Open след победа с 3:1 сета (6-4, 3-6, 6-3, 6-2) над своя сънародник Ришар Гаске.

 

Двамата изиграха равностоен и приятен за наблюдаване двубой, но малко по-високата класа на Цонга все пак се оказа решаваща. 

 

Освен битка между двамата французи, това бе двубой и между двама представители на Топ 10. Поставеният под №7 Цонга проби още в първия гейм на първия сет подаването на №9 в схемата Гаске, което се оказа решаващо - нито един пробив до края на гейма и 6-4 в негова полза.

 

Почти идентична бе ситуацията и във втория сет, но този път с обратен знак - само един пробив при 2-1 за Гаске, 6-3 в сета и изравняване на резултата. Един пробив имаше и в третата част - за 2-0 и отново в полза на Цонга. Без пробиви до края на частта и 2:1 сета за Жо-Вилфред. 

 

Този развой сякаш пречупи Гаске, който започна третата част с два допуснати пробива и изоставане от 0-4, което се оказа напълно достатъчно за най-лесно спечеления гейм в полза на Цонга днес - 6-2 и 3:1 в полза на световния №8.

 

Друг един французин със сигурност ще запази отлични спомени от тазгодишния Australian Open и неговото име е Жереми Шарди. След като в миналия кръг той поднесе голямата изненада, изхвърляйки един от скритите фаворити за титлата Хуан Мартин дел Потро, днес французинът се наложи над Андреас Сепи с 3:1 сета - 5-7, 6-3, 6-2, 6-2 и достигна първия си 1/4-финал на турнири от Големия шлем.

 

Намиращият се под №36 в света Шарди отстрани последователно трима поставени играчи. Негов съперник по пътя към продължението на приказката ще бъде победителя от двубоя между Анди Мъри и четвъртият французин, класирал се за тази фаза - Жил Симон. Жо-Вилфред Цонга пък чака двубоя между Роджър Федерер и Милош Раонич, за да разбере своят съперник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини