Джокович: Ще прекарам утрешния ден в леглото



20-01-2013 19:11 | Станко Димов

Новак Джокович определено сияеше от щастие, след като победи с 3:2 сета Станислас Вавринка и достигна до четвъртфинал на Australian Open. Двубоят между двамата продължи около 5 часа и бе спечелен от Ноле с 1:6, 7:5, 6:4, 6:7, 12:10. Ето какво каза сърбинът след важната победа.

„Това беше един от най-дългите, най-интересните и най-вълнуващите двубои в моята кариера. Мисля, че и двамата имахме своите шансове, при това много пъти, да спечелим по-рано двубоя. Той (Вавринка) започна силно, взе първия сет, водеше с пробив във втория, както и в петия. Беше много агресивен, много силен. Наистина много съжалявам, че някой от нас двамата трябваше да отпадне. Определено Стан заслужаваше да спечели този двубой. Той заслужава аплодименти за играта си. Беше супер разнообразен, нямаше два еднакви удари. Всеки път, преди да удари топката, се чудех къде ще я пласира. Нямах представа какво ми е приготвил”, коментира Джокович.

В началото на двубоя сърбинът на няколко пъти се подхлъзна, а след първия сет си смени маратонки. Запитан дали това е имало ефект, Ноле коментира така:

„Определено имаше ефект, но не мисля, че това беше нещо важно. Това, че се върнах в мача не беше заради обувките ми, а заради факта, че успях да намеря темпото си и да се концентрирам. Дори когато губех с 6:1, 5:2 не загубих вяра, че мога да обърна двубоя. Много пъти преди това съм го правел, знаех, че мога да го направя и днес”.

Джокович също така каза, че няма да има проблеми да се възстанови за двубоя с Томаш Бердих, който е във вторник. „Разбира се, че съм уморен, но това е нормално. Все пак бяха 5 часа на корта. Вижте, това изобщо не ме притеснява. Дойдох тук с ясната цел, че ще има и такива мачове. Подготвен съм. Със сигурност ще се наспя добре утре, може би няма да изляза от леглото до ранния следобед”. 

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ - ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини