ВИДЕО: Квитова и Вожняцки с трисетови победи



15-01-2013 08:35 | Николай Драганов

Световната №8 Петра Квитова записа победа в първия кръг на Откритото първенство на Австралия, след като се наложи в три сета - 6-4, 2-6, 6-2 над Франческа Скиавоне (Италия). Следващата й съперничка ще бъде едно от надеждите на Великобритания Лора Робсън, която се наложи с 6-2, 6-3 над Мелани Уден (САЩ).

Пред ново много сериозно разочарование бе изправена бившата №1 Каролина Вожняцки, която трябваше да мине през обрат, за да надвие Забине Лизицки и в крайна сметка да спечели с 2-6, 6-3, 6-3.

Каролина допусна пробив още в първия гейм на мача, но веднага след това успя да го върне. Стигна се до 2-2, след което германката спечели четири поредни гейма и взе първата част. Вторият сет започна с преднина от 4-0 за датчанката, един от пробивите бе върнат за 4-1, но до края тя нямаше проблеми да задържи подаванията си и изравни.

Доста сериозно бе положението в третия решителен сет, където Вожняцки изоставаше с 0-3, но точно в този момент се мобилизира максимално и спечели шест поредни гейма, с което и мача. Нейна съперничка в следващия кръг ще бъде хърватката Дона Векич, намиращата се под №111 в света, която надигра 66-ата Андреа Хлавачкова с категоричното 6-1, 6-2.

Лесна победа на старта в Мелбърн записа и руската красавицa Мария Кириленко, която се наложи с над Ваня Кинг (САЩ) с 6-4, 6-2. В следващия кръг Кириленко ще играе срещу Шуай Пенг от Китай.

AUSTRALIAN OPEN - ДЕН II В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини