Серина Уилямс се размина на косъм от тежка контузия



15-01-2013 08:27 | Станко Димов

Серина Уилямс се размина на косъм с тежка контузия в глезена, след като в началото на двубоя си с Едина Галовиц-Хол (Румъния) стъпи на криво на корта, което принуди влизането на медицински екип (ВИЖ ВИДЕО). След оказана помощ обаче американката стисна зъби и се върна на корта, след което се наложи с 6:0, 6:0 за едва 54 минути игра.

„Спокойно, остава в играта. Освен ако не се случи нещо фатално аз ще бъда на корта и ще се боря. Жива съм, сърцето ми тупти, ще се оправя”, каза след двубоя Уилямс.

„Глезенът ми определено е подут и ме боли. Мисля, че следващите няколко часа ще са много важни. Нека изчакаме и да видим как ще се чувствам след това”.

Съперникът на Уилямс във втори кръг ще бъде определен от двубоя между Магдалена Рибарикова и Гарбин Мугуруса.

Любопитен факт е, че при нов успех Серина Уилямс ще изравни постижението на Линдзи Дейвънпорт от 56 победи на Australian Open, което е рекорд за всички времена.

Също с успех над румънка стартира участието си и шампионката от миналата година – Виктория Азаренка. Белорускинята се наложи с 6:1, 6:4 над Моника Никулеску. Вика приключи с 23 печеливши удара на сметката си, а Никулеску се отчете с 31 непредизвикани грешки.

Сравнително лесно изглежда и второто препятствие пред Вика в Мелбърн – Елени Данилиду от Гърция или чехкинята Каролина Плишкова.

AUSTRALIAN OPEN - ДЕН II В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини