ВИДЕО: Хюит изхвърча от Топ 100 след ранна загуба в Мелбърн



14-01-2013 13:33 | Станко Димов

Лейтън Хюит отпадна рано-рано от Откритото първенство на Австралия. В един от най-очакваните двубои от първи кръг местният любимец отстъпи с 0:3 сета пред Янко Типсаревич. В отделните части – 7:6, 7:5, 6:3.

Хюит определено може да съжалява, тъй като във втория сет имаше видимо предимство и в началото успя да дръпне с 3:0 гейма, при това с два пробива. В последствие обаче австралиецът изпусна контрола над играта и допусна изоставане с 0:2 сета.

В заключителната трета част Типсаревич побърза да вземе комфортна преднина, диктуваше двубоя и си гарантира място във втори кръг.

„Не може да имаш по-труден съперник в първи кръг на Australian Open от Лейтън Хюит. Да ви кажа честно не бях видял жребия и не знаех, че ще играя срещу него. Бяхме с Цонга и той ме попита: „Радваш ли се, че ще играеш във вечерната сесия в първия ден на Australian Open”.

Така разбрах, че ще съм срещу Хюит още в първи кръг. Той можеше да вземе втория сет, имаше сериозно предимство в него. През последния сет чувствах, че имам игрово предимство и се възползвах”, коментира след двубоя Типсаревич.

Загубата пък ще коства на Хюит мястото му в Топ 100 на ранглистата. Австралиецът започна надпреварата като 81-и в света, но няма да може да защити точките, спечелени миналата година в Мелбърн – четвърти кръг. Иначе това бе общо 6-и път, в който Хюит отпада на старта на домашния Australian Open.

Във втори кръг Янко Типсаревич ще се изправи срещу Лукаш Лацко (Словакия), който се справи в 3 сета с левичаря от Люксембург Жил Мюлер.

AUSTRALIAN OPEN ДЕН I В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини