Чист успех за Давид Ферер на старта на Australian Open



14-01-2013 11:57 | Станко Димов

Поставеният под №4 в основната схема Давид Ферер започна с безпроблемна победа участието си на Australian Open. В двубой от първи кръг испанецът се наложи с 6:3, 6:4, 6:2 над Оливие Рокус. Ферер приключи двубоя с 30 печеливши удара, а неговият съперник му помогна с 29 непредизвикани грешки.

Припомняме, че Давид Ферер започна турнира в Мелбърн с приповдигнато настроение, след като преди няколко дни спечели титлата от турнира в Окланд.

„Доволен съм от победата днес. Мисля, че се намирам в добра форма. Миналата година се представих фантастично през целия сезон и съм наясно, че трудно ще мога да повторя успехите си”, коментира след срещата Ферер, който във втори кръг ще играе срещу американеца Тим Смичек.

Изключително драматичен се оказа двубоят на Михаил Южни. Първата ракета на Русия спаси мачбол в тайбрека на четвъртия сет в двубоя си срещу Матю Ебдън (Австралия), след което се наложи с 4:6, 6:7, 6:2, 7:6, 6:3.

Във втори кръг Южни ще се изправи срещу сънародника си Евгени Донски, който на старта се справи с Адриан Унгур (Румъния).

AUSTRALIAN OPEN ДЕН I В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини