Анди Мъри бил бърз като Юсейн Болт



11-01-2013 16:34 | Николай Драганов

Световният №3 Анди Мъри се намира в страхотна физическа форма, потвърди неговият фитнес треньор Джез Грийн.

 

Според него именно уникалният прогрес в това отношение е причина за последните успехи на британеца. Нещо повече – той ще надгражда над тях още дълги години, или поне за това предвещават показателите му. По време на зимната пауза, британецът се е подготвял и подлагал на различни тестове в Маями, като е счупил всичките си досегашни рекорди.

 

„Работя с него от пет години и все още се изумявам от нещата, на които е способен. Той е природно надарен с отлична скорост, но освен това е много силен – в добрите си дни може да направи 27 набирания и да избута тежест от 225 килограма с крака.”

 

Джез Грийн също така разкри, че за последните 12 месеца Мъри е качил около килограм и половина чиста мускулна маса.

 

„Той може да избяга 400 метра за 53 секунди, ако си го постави за цел. Може би не изглежда така, но той е много рязък. Не би могъл да поддържа скоростта на Юсейн Болт на разстояние от 100 метра, но като ускорение на по-малки интервали се доближава много до неговите показатели.”

 

„Още по-ценна от чистата му скорост е способността му да се спре и да се обърне моментално. В такъв момент той изтласква с крака тежестта на тялото си три пъти, така че трябва да е наистина много силен.”

 

„Преди всичко обаче, той е изключително бърз с очите – може да разгадае всеки минимален сигнал, за да разбере къде точно ще попадне топката. В това отношение е може би най-добър от всички, макар всички играчи от Топ 10 да са го развили до някаква степен.”

 

Британският „Телеграф” припомня и изказването на Григор Димитров след финала в Бризбейн, когато запитан „с какво са по-добри играчите от топ 4”, българинът отговори „с всичко” и обясни, че когато е имал сетбол при сервис на Мъри, британецът е вкарал ас със скорост 209 км. в час.

 

„Трудно е да си тенисист в днешно време. Тези няколко момчета, които са на върха, притежават наистина уникални качества и чисто физически данни. Можеш да опиташ да играеш като Роджър Федерер, да копираш ударите му, движението му с крака, но той просто е роден с нещо, което го отделя от останалите. В нашата работа се опитваме да се доближим до това нещо.”

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини