Мъри: Успехите ме мотивират още по-силно



08-01-2013 11:32 | Николай Драганов

Световният №3 Анди Мъри призна, че успехите от края на миналата година са го мотивирали да се труди още по-здраво и да печели нови и нови титли.

 

През миналия сезон Мъри стана първият британец от 76 години насам, който успя да донесе на Великобритания титла от Големия шлем. Преди успеха на Откритото първенство на САЩ, той спечели и златен медал от Олимпийските игри в Лондон.

 

Британецът обаче е категоричен, че не смята да остане с тези успехи и дори напротив – сега амбицията му за още трофеи е още по-голяма.

 

„US Open и Олимпиадата ме мотивираха изключително. Далеч не си казах „ОК, постигнах каквото исках”. Отне ми доста време, за да стигна до тук и да спечеля всичко това”, коментира Мъри пред „Телеграф”.

 

„Когато обаче стигнеш до успеха осъзнаваш, че всяка една минута положен труд си е струвала”, добави световният №3.

 

Два пъти в последните три издания на започващото след дни Открито първенство на Австралия, Мъри достигна до финал, но остана на крачка от върха след загуби от Федерер и Джокович. Той изгуби общо четири финала на турнири от Големия шлем, преди да „счупи каръка” в Ню Йорк.

 

„Преди имаше купища въпросителни. Не бях достатъчно издръжлив психически, не бях достатъчно издръжлив физически, не слушах треньорите си, всеки път имаше нещо. Каквото и да е било, сега вече то изобщо не ме притеснява. Просто търся начин постоянно да подобряват нивото си”, завърши Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини