Пиронкова отказа турнира на Кончита Мартинес



29-03-2010 03:46 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова реши да си вземе почивка след маратонския за нея месец март. Българката се отказа в последния момент от участие на турнира в родния град на легендарната испанска тенисистка Кончита Мартинес Монсон, който носи тъкмо нейното име (Torneo Internacional de Tenis Femenino “Conchita Martínez”). Надпреварата е на твърди кортове и е с награден фонд от 75 хиляди долара.

 

Разбира се това решение на българката в никакъв случай не е изненадващо по няколко причини. Самата тя изтъкна, че доброто й преставяне през този сезон се дължи на факта, че играе на по-малко турнири. Освен това с отличното си представяне в Индиън Уелс и Маями, тя на практика си осигури участие на "Ролан Гарос", а това бе основната й цел в този етап на годината. Логично с началото на сезона на клей, Пиронкова ще се насочи към силните турнири на тази настилка в Марбейя и Барселона през април.

 

През март Пиронкова изигра 12 мача и спечели 9 от тях. Пораженията дойдоха от Алиса Клейбанова и Каролин Вожняцки, срещу които Пиронкова водеше със сет и пробив във втория. Австралийката Софи Фъргюсън пък спря Цвети на полуфинал във Форт Уолтън Бийч.

 

Въпреки отсъствието на Пиронкова, състезанието в Монсон далеч не губи блясъка си. Там ще играят много класни състезателки в лицето на румънката Александра Дюлгеру, Тамарин Танасугарн, Клара Закопалова, Сандра Захлалова, Ивон Мойсбургер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини