Пиронкова: Излизам за победа срещу Вожняцки



26-03-2010 13:05 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова сподели пред racketi.com очакванията си преди днешната среща от втория кръг на супертурнира в Маями (4,5 милиона долара) срещу Каролин Вожняцки.

„В момента се чувствам във форма. Натрупах мачове, победи и - съвсем естествено – самочувствие. Успешното ми представяне в САЩ може би се дължи и на факта, че през тази година участвам на по-малко турнири. Така мога да отделям повече време за подготовка," разкри 22-годишната пловдивчанка.

Българката е заедно с майка си Радосвета и баща си Кирил, което се случва за първи път в нейната тенис кариера. „Чудесно е, че родителите ми с мен. Винаги, когато имам подкрепа от тях се чувствам по-добре и по-мотивирана на корта. Освен това в Лос Анджелис се видяхме със сестра ми Елисавета, така че си стана истинско семейно събиране," коментира с усмивка лидерката на националния отбор за Фед Къп.

За двубоя с втората в света и схемата на турнира във Флорида Вожняцки, тръгналата от квалификациите Пиронкова се изказа като умерен оптимист.

„Познавам добре играта на Каролин. Да, играли сме два пъти и имам две загуби от нея. Но това беше доста отдавна. Както се казва, нов мач – нов късмет! Надявам се да се получи интересен двубой. Аз ще дам всичко от себе си за успех в него!”, завърши Цветана от Маями.

Българската прима, която е №117 в света, играе трети турнир в САЩ. Тя записа общо девет победи с достигането от квалификациите до втори кръг в Индиън Уелс, полуфинал във Форт Уолтън Бийч и сега отново до втори кръг. Преди това от началото на годината Пиронкова имаше общо два успеха – в първия кръг на Australian Open срещу Галина Воскобоева (6:4, 6:4) и срещу Ванесе Хенке (6:1, 6:1) в квалификациите в Париж.

 

Двубоят между Пиронкова и Вожняцки ще започне около 18:00 часа българско време.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини