Алмагро развали сръбския финал в Абу Даби



28-12-2012 16:58 | Станко Димов

Николас Алмагро ще бъде съперникът на Новак Джокович във финала на демонстративния турнир в Абу Даби. Това стана факт, след като испанецът постигна впечатляващ обрат в двубоя си с Янко Типсаревич – 2:6, 7:6 (3), 6:2. Така още в първото си участие в надпреварата Алмагро ще участва в мача за титлата.

Иначе началото на полуфиналния двубой по никакъв начин не вещаеше подобен развой. Типсаревич започна много уверено и спечели първата част с 6:2. През втория сет обаче Алмагро подобри значително началния си удар и не допусна точки за пробив, а при 6:5 получи и сетбол.

В решителния момент обаче испанецът прати бекхенда си в мрежата и осигури на съперника си трайбрек. В допълнителния гейм испанецът се наложи със 7:3 точки, а в третия сет с 6:2 гейма.

Любопитното е, че испанецът получи право да участва в турнира в последния момент, заменяйки болния Рафаел Надал.

„Невероятно е. Само преди 3 дни празнувах Коледа и нямах представа, че ще играя в Абу Даби. Сега съм на финал, това е страхотно. За мен това е първо участие в надпреварата и ще се опитам да дам всичко от себе си, за да победя Джокович във финала утре”, коментира след двубоя Алмагро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини