Новак Джокович е на финал в Абу Даби



28-12-2012 14:16 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович е първият финалист в демонстративния турнир в Абу Даби. Сърбинът се наложи с 6:0, 6:3 над №5 в световната ранглиста Давид Ферер (Испания) за малко повече от час игра.

В спора за отличието Джокович ще се изправи срещу Николас Алмагро, който направи впечатляващ обрат в двубоя си с Янко Типсаревич - 2:6, 7:6, 6:2.

Джокович започна летящо двубоя и спечели първия сет с изразителното 6:0. Резултатът бе доста изненадващ предвид факта, че Ферер бе навлязъл в игрови ритъм в турнира (победи Томаш Бердих в сряда), а освен това е сред тенисистите, на които най-трудно се прави точка.

Вторият по сила испански тенисист имаше нужда от 8 гейма, за да променила нулата срещу името си на светлинното табло на корта. Нещо повече, с първия си пробив в двубоя Ферер даже успя да поведе във втората част – 2:1.

Всичко позитивно за испанеца обаче приключи тук. Джокович бързо се съвзе от моментното си колебания и записа нова силна серия, след която поведе с 5:2 гейма. В крайна сметка – 6:0, 6:3 и втори пореден финал за Джокович в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини