Родик и Блейк: Да изхвърлим наглеца Одесник



27-03-2010 17:18 | Николай Драгиев

Най-добрите американски тенисисти Анди Родик и Джеймс Блейк се обявиха за незабавното изхвърляне на хванатия с допинг Уейн Одесник. Играещият за Америка Одесник бе изловен по-рано тази година в Бризбейн с забраненото вещество HGH (хормон на растежа.). Засега му е наложена единствено глоба, но се очаква той да бъде наказан за 2 години.

"Няма нищо по-лошо от това. Това е безобразен опит за измама, така че той трябва да бъде изхвърлен незабавно от тениса. Няма съмнение в това," категоричен бе Анди.

Роденият в Южна Африка Одесник се готвеше в Маями, а негов треньор бе отказалият се от спорта Гийермо Каняс. "Не мога да коментирам в момента. Незнам за нищо такова," оправда се Каняс, който в последните дни обяви й своето официално отказване от спорта.

В подкрепа на Родик се изказа и Джеймс Блейк. "Това е като историята, в която твоя съсед се оказва бандит. Уейн въобще не изглежда такъв човек, но явно нещата са съвсем различни. Това е наистина много неприятно. Такива хора те карат да се чувстваш много тъпо, че играеш честно. Хубаво е, че го хванаха," сподели Блейк.

Очаква се съдбата на Одесник да бъде решена от Международната тенис Асоциаци (ITF). Според правилника Одесник го чака незабавно наказание от 2 години лишаване от спортни права.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини