Черна котка на Федерер се отказа от тениса



Черна котка на Федерер се отказа от тениса
Свързани турнири
Тагове
27-03-2010 15:50 | Николай Драгиев

Гийермо Каняс официално се отказа от тениса след 15-годишна кариера. 32-годишният играч достигна до 8-о място в ранглистата, спечели 7 турнира на АТР, включително "Мастърс 1000" в Канада. Три път пък игра четвъртфинал на "Ролан Гарос".

Общата статистика на Каняс е 252 победи и 195 загуби, които се оказаха достатъчни да заработи $5,285,575.

Самият Гийермо имаше сериозни проблеми със своята китка през голяма част от кариерата си. След петата операция върху нея, той в крайна сметка реши да спре да се състезава професионално. През миналия юли Каняс изигра последния си мач в Хамбург.

"Щастлив съм от начина, по който протече кариерата ми. Мисля, че сега е точният момент да взема това решение. Трябва да се сбогувам с играта и да се отдам на други дейности," сподели Каняс.

Самият Каняс постигна може би най-сериозни си успех през 2007 г., когато последователно победи в Индиън Уелс и Маями световният номер 1 Роджър Федерер, в момент, когато той бе почти непобедим. Аржентинецът стигна финал в Маями, но загуби от Новак Джокович.

"Победих най-талантливия играч в света, ако не и в историята. Беше невероятно. 10 дни по-късно пак го сторих и това сякаш беше сбъдната мечта," похвали се Каняс.

Самият Каняс е избрал Маями като място да създаде своята Тенис Академия, заедно с неговите сънародници Мартин Гарсия и Густаво Урибе.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини