Стефан Цветков: Изпращаме много успешна година



12-12-2012 15:45 | Станко Димов

Президентът на БФТ Стефан Цветков е човекът, които има основна заслуга за видимия прогрес на тениса у нас. През годината в страната ни бе организиран заключителния турнир от календара на WTA, а България се показа на света с отлична организация.

За Турнира на шампионките и цялостната оценка за годината говори президентът на родната централа Стефан Цветков:

„Изпращаме една много успешна година за българския тенис! Наситено със значими събития беше и последното тримесечие на 2012-а. През него бяха излъчени достойните държавни отборни шампиони при мъжете и жените – „НСА” и „Левски”, както и победителите в традиционния вече Devin Masters. Състоя се и 39-ото издание на турнира „д-р Тодор Тодоров”.

"Безспорно кулминацията на сезона беше провеждането на Qatar Airways Tournament of Champions в София. Заключителният турнир в календара на Женската тенис асоциация събра в зала „Арена Армеец” част от световния елит. За първи път България беше домакин на такова голямо събитие, което постави абсолютен рекорд по брой на зрители, гледали на живо тенис двубои през шестте дни.

"Горди сме, че БФТ доказа, че може да се справи с организацията на турнир от такъв ранг, както сочи и отличната оценка от WTA. Искам специално да благодаря на всички спонсори, без които не би било възможно да се проведат многото големи състезания през годината. Без мощната подкрепа на държавата също нямаше да ги има мащабните проекти и нямаше да бъде открит през май Българският национален тенис център „Карлсберг”, където се подготвят най-добрите и най-перспективните състезатели.

"Трябва да отбележа и прекрасното развитие на талантливите български юноши и девойки, които записаха големи успехи през сезона, спечелиха редица турнири и дадоха сериозна заявка за бъдещето. Сред тях вероятно са наследниците на Цветана Пиронкова и Григор Димитров, завършили сезона в топ 50 на световните ранглисти.

"БНТЦ закри сезона с изключително успешния турнир „Дипломати и приятели”. В логично продължение на инициативата „Софийско тенис лято” се превърна Детската тенис школа, в която на отличната база в Борисовата градина опитният треньорски екип разкрива на най-малките красотата и тайните на играта. Пожелавам на всички, свързани с любимия спорт – състезатели, треньори, деятели и приятели на тениса, весело посрещане на коледните и новогодишните празници и много успехи през 2013 година!”

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини