Тихомир Грозданов отново спечели турнира „Д-р Тодор Тодоров”



09-12-2012 14:16 | Искрен Минчев

Тихомир Грозданов спечели за втора поредна година тенис турнира за мъже „Д-р Тодор Тодоров”, който се проведе за 39-и път в столичната зала „София” и бе под шефството на БНТ.

На финала водачът в схемата надигра втория поставен Валентин Димов с 3:6, 7:5, 7:6(2) в изпълнен с обрати двубой, продължил повече от два часа.

Димов проби за 2:0 гейма и това му бе достатъчно да спечели първия сет. Във втория отново състезателят на ТК „НСА” направи ранен пробив. Грозданов, който започна нервно финала, намери своя ритъм и върна пробива - 4:4. В заключителния 12-и гейм варненецът стигна на три пъти до сетбол и при последния случай го реализира с печеливш удар от форхенд.

И в решителната трета част Валентин Димов проби пръв за 2:1, но веднага след това съперникът му го върна. В края на сета Димов на два пъти постигаше пробиви и сервираше за спечелване на мача – при 5:4 и при 6:5, но и в двата случая Грозданов ги връщаше. Така закономерно се стигна до тайбрек.

В него първият поставен поведе с 3:0 точки, а размяната на полетата дойде при 5:1. Тихомир стигна до 6:1 и затвори двубоя при втория си мачбол.

Финалистите бяха наградени от кмета на столичната община „Красно село” Пламен Църноречки и от Георги Дончев от БФТ. Церемонията започна с кратко слово на журналиста Тодор Попов, който припомни за живота и делото на д-р Тодоров, който е основател на турнира.

„Щастлив съм, че спечелих отново титлата. Не беше лесно, Вальо игра чудесно. Навлязох в ритъм през втория сет и това се отрази на играта ми. В края устоях, когато той сервираше за мача, защото показах здрава психика”, коментира след награждаването Тихомир Грозданов.

Той взе 900 лева от наградния фонд. За Димов останаха 600 лева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини