Пиронкова продължава да блести в Маями



24-03-2010 21:09 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова постигна най-сериозното си постижение в кариерата на турнира "Sony Ericsson Open", след като достигна до втори кръг за първи път. Тя победи с 6:4, 6:2 талантливата англичанка Хедър Уотсън за малко повече от час игра. Освен престижния успех, Цвети си гарантира 80 точки в ранглистата (които я изстрелват в подножието на топ 100) и близо 14 хиляди долара. В следващата фаза първата ни ракета ще се сблъска със световната номер 2 Каролин Вожняцки.

Първият сет бе много равностоен, но бе спечелен от Пиронкова главно заради добрата й игра при важните точки. Цвети спаси 3 възможности за пробив, а на свой ред проби подаването на талантливата Уотсън, която триумфира с титлата на юношеския US Open. Така благодарение на единствения пробив в тази част, Пиронкова дръпна с 6:4 за около 50 минути игра.

Успехът в първия сет се оказа ключов, тъй като това сякаш пречупи Уотсън. Пиронкова много бързо се възползва от срива в играта на 17-годишната си опонентка и направи два бързи пробива за 4:0. Това разбира се бе напълно достатъчно на пловдивчанката и тя затвори с 6:2.

Така Пиронкова ще трябва да се бори за място в трети кръг с Каролин Вожняцки. Българката вече има победа над толкова силна опонентка. През 2008 г. тя надви световната номер 3 тогава Ана Иванович на клей в Рим с 6-4 5-7 6-2. Трябва да се отбележи и друго за съперничеството между двете. Вожняцки надигра Пиронкова преди 2 години тъкмо в Маями, още в първи кръг с 6:4, 7:5.

 

През миналата година Каролин прави най-доброто си постижение, достигайки четвъртфинал на "Sony Ericsson Open". Същата 2008 г. първата ни ракета падна още веднъж от датчанката - на трева в Ийстбърн, пак в два сета.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини