Оспорвани мачове пред Федерер и Надал



31-12-2009 23:18 | Станко Димов

Грандиозната битка в Абу Даби между Надал - Федерер е все по-близо. Предстои обаче двамата да спечелят по още един свой мач. На пръв поглед и двамата излизат срещу противници, които са побеждавали, където си поискат. Еретично ще е да търсим някаква сензация в тези два мача. В същото време ми се струва, че дори и двамата да победят, това ще стане в по-дълги мачове и в тази връзка залози над 22 гейма ми се струват логични. Нека не забряваме, че турнирът е демонстративен и играчите опитват да зарадват преди всичко публиката.

Съперничеството на Надал и Ферер е в полза на световния номер 2, който има 8 срещу 3 победи. Четири от тях даже са поредни. Почти всички от тях обаче бяха много трудно изковани. Дори и в най-добрата си форма Рафа имаше проблеми с Ферер, който познава играта му и може да му противодейства и на клей.

При Федерер и Сьодерлинг ситуацията е по-различна. Швейцарецът откровено се чувства много комфортно срещу своя опонент и води с 12:0 победи. В последния им мач на US Open обаче Сьодерлинг загатна, че има потенциал за нещо повече срещу именития си противник. Още повече Роджър подхожда малко небрежно към подобни турнири. Миналата година в Абу Даби той загуби в същата фаза от Анди Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини