Ферер - Надал е първият полуфинал в Абу Даби



31-12-2009 15:28 | Станко Димов

Давид Ферер се класира за полуфинал на демонстративния турнир в Абу Даби. Испанецът победи с 2:1 сета (2-6, 6-2, 6-4) сочения за фаворит в двубоя Николай Давиденко. Успехът на Ферер до голяма степен е изненадващ, след като състезателят бе включен в надпреварата в последния момент, заменяйки контузения Жо-Вилфред Цонга.

 

Давиденко, който само преди месец спечели по безкомпромисен начин заключителния "Мастърс" в Лондон, започна отлично двубоя и набързо затвори първия сет с 6-2 гейма. Във втората част ролите на корта се размениха, резултатът се повтори, но този път бе в полза на испанеца. Така се стигна до решителния трети сет, който трябваше да определи първия полуфиналист в надпреварата. Давиденко изглеждаше по-концентриран и направи решителна крачка към победата, след като поведе с 4-2 гейма. И когато се очакваше руснакът просто да довърши мача, Ферер върна пробива и до края на срещата не даде шанс на съперника си - 6:4 и място на полуфинал.


"Беше страхотно да започна сезона, побеждавайки Николай. Ще дам всичко от себе си в полуфиналите срещу Рафаел. Той е най-великият испански тенисист за всички времена, но е и чудесен човек. Ще се насладя на този мач", обясни Ферер, който има четири поредни загуби от Надал от общо 8.

"Мачът въпреки всичко бе важен за мен. Борих се за всяка точка, но в крайна сметка направих повече грешки, отколкото трябваше. Оттук нататък ще се концентрирам върху мачовете си в следващите 3 месеца, тъй като с всяка спечелена точка, ще се изкачвам по-нагоре в ранглистата", допълни пък Давиденко.

Надпреварата в Абу Даби е с награден фонд от $250 000, но те са предвидени единствено за победителя. В петък от 13 часа е първият полуфинал от програмата между Федерер и Сьодерлинг, а два часа по-късно Ферер и Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини