Пиронкова пак натупа здраво Аманмурадова23-03-2010 04:07 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова направи поредния си силен мач от началото март. Най-добрата ни тенисистка за втори път натупа здраво узбекистанската върлина Акгул Аманмурадова. След като я би в първи кръг на квалификациите в Индиън Уелс (6:3, 6:2 тогава), пловдивчанката стори същото и в Маями, този път с 6:2, 6:2.

Цвети имаше сериозни проблеми с първия си сервис, който вкара едва в 40% от случаите, но въпреки това доминираше от основната линия и това се оказа ключово. Тя допусна едва един пробив, а направи цели пет в подаването на 191-сантиметровата Аманмурадова. В първия сет Пиронкова изгуби 1 точка при първи начален удар, не допусна пробив и затвори с 6:2.

Аманмурадова проби Цветана във втория и поведе, но силите и не стигнаха за нищо повече от два гейма, което доведе второ 6:2 в полза на българката.

 

В следващия кръг Пиронкова ще се изправи срещу Каролина Шпрем (Хърватия), която победи Виктория Томова с 2:1 сета. Залогът от този мач ще бъде участие в основната схема. В Маями Пиронкова никога не е преминавала първи кръг.

 

За победата си в първи кръг на пресявките Пиронкова взима 2100 долара и 20 точки, а за още един успех ще прибави 30 точки и място в основната схема.
Коментари
Други новини