Три българки на полуфинал в Ираклион



08-11-2012 13:40 | Станко Димов

Три български тенисистки се класираха за полуфиналите при двойките на турнира на ITF в Ираклион, Гърция, който е с награден фонд 10 000 долара.

Братовчедките Борислава Ботушарова и Вивиан Златанова (на снимката) победиха на четвъртфинал италианките Албано и Саворети със 7:5, 6:1. За влизане във финала пазарджиклийките ще трябва да преодолеят четвъртите в схемата Арканьоли и Саразен от Франция.

Двубоят беше насрочен за четвъртък, но поради проливните дъждове на остров Крит, той ще се проведе най-вероятно чак в петък.

Далия Зафирова също е на полуфинал заедно с Лина Гьорческа от Македония. Дуетът победи с 6:2, 4:6, 10-8 Йегер и Кохер от Швейцария. Следващите съпернички на Зафирова и Гьорческа са Ерайдън (Турция)/Майърс (Австралия), които отстраниха Ани Вангелова и холандката Верхемакер с 6:1, 6:0.

Ботушарова е на четвъртфинал на единично. Държавната шампионка за жени в зала и на открито очаква №4 в схемата Анджелика Моратели от Италия.

При мъжете Александър Лазов отпадна още на старта на в Опава, Чехия. Поставеният под №4 шампион на България индивидуално и отборно с НСА отстъпи на местния Вацлав Шафранек с 6:7 (1), 3:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини