Никол Христова ще участва на турнир в Англия



07-11-2012 19:29 | Искрен Минчев

Никол Христова е една от победителките в турнира DEVIN MASTERS през 2011 г. Титлата при 18-годишните през миналата година ѝ осигури възможността през 2012 да участва в турнир по избор в Европа или САЩ.

Разходите за пътуване, участие в състезание и настаняване се поемат от „Девин“ АД. Младата тенис надежда заминава за Англия на 9 ноември, за да участва в турнира AEGON GB Pro-Series Edgbaston с награден фонд 10 000 долара.

Никол се занимава с тенис повече от 12 години. За пръв път стъпва на кортовете на 6-годишна възраст. Първоначално тренира в тенис клуб „Малееви“ и неин треньор е Иван Маринков, но от началото на тази година е картотекирана в ТК „15:40“. В момента се подготвя на кортовете на Български национален тенис център в Борисова градина.

Освен победата в DEVIN MASTERS, Никол има и други значими състезания. Тя е шампион на България в групите до 14, 16 и 18 години на сингъл и двойки и финалист от турнира Prince Cup до 16 години.

През 2012 г. има два финала в турнирите за жени, четвъртфинал на европейското първенство на сингъл и двойки до 18 години и участва в държавното първенство за жени в България.

С тенис започва да се занимава случайно. Когато е в предучилищна група, ѝ се предлагат тенис занимания с Юлия Берберян. Решава да опита дали това е нейният спорт и с подкрепата на родителите си и треньорите, започва да печели състезания.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини