Стефан Цветков: Справихме се на 100% с турнира



04-11-2012 14:27 | Станко Димов

Президентът на БФТ и директор на Qatar Airways Tournament of Champions даде интервю за БНТ часове преди финалната среща в неделя на турнира в София. Ето основното от него.

- Господин Цветков, приключва най-големият турнир по тенис, който е правен у нас. Доволен ли сте?
- Има още един важен ден - финалът. Изключително съм щастлив от посещаемостта, от организацията. Абсолютно неочаквано за мен се справихме на 100 %. Получихме поздравления от WTA, от участничките в турнира, от гостите. Това никак не е за подценяване. Като първа година направихме това състезание естествено с много разумно изразходване на средства и планиране, което прави още по-стойностно това представяне на организаторите, на моя екип.

- Какво ще кажете за публиката в „Арена Армеец”?
- През всичките дни идваше интелигентна публика, приятна публика, която, разбира се, подкрепяше Цвети - това е нормално. Но аплодираше и изключително добрите прояви на нейните съпернички и днес (б.р. – в събота) вече имаме рекорд. Абсолютният рекорд на посещаемост на тенис събития в Българи вече е 7500-8000 души, което е едно невероятно постижение. Надявам се, че и във финала ще имаме тази посещаемост. Благодаря на всички хора, които бяха и посетиха турнира. От следващия ден, след приключването на Qatar Airways Tournament of Champions, започваме да работим по подготовката на проявата догодина.

- Кой комплимент ще запомните?
-  Похвалата на председателя на WTA Стейси Аластър, която дойде ден преди началото. Тя каза, че турнирът ще бъде успех и ми благодари за всеотдайната работа на екипа. И разбира се оценката на Пол Макнами, който е една легенда в тениса, който знае как се правят турнири - и "Хопман къп" и Australian Open. Цял живот е прекарал по тенис турнирите така да се каже е в този бизнес. Не спести похвали и те бяха съвсем истински. Вчера успях да му покажа и Българския национален тенис център. Имаме добра основа, оттук нататък трябва точните хора всеотдайно да работят във всяко направление, за да може в рамките на един период от 3 до 5 години да се видят резултатите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини