Пиронкова: Време е за почивка, първо ще си оправя гардероба



03-11-2012 19:45 | Станко Димов

Предлагаме ви пресконференцията на Цветана Пиронкова след загубата от Каролина Вожняцки на полуфиналите на Qatar Airways Tournament ot Champions.

- Цвети, каква е равносметката ти за турнира?
- Определено една уникална седмица за мен, изиграх 4 страхотни мача, независимо от изхода им. Всеки двубой го определям като ценен опит за мен. Също така фактът, че имах възможността да играя на този турнир ме прави много щастлива. Виждам колко са ентусиазирани всички фенове в залата.

- Добър и силен първи сет, след това какво се случи?
- Да, определено започнах доста добре, показах много качествен тенис. Мисля, че нивото ми малко спадна през втората част, а и физически се изтощих, нямах възможността да играя на топ ниво. Както виждате тя (Вожняцки) не бърка, тя подаръци не прави. Всичко, което се взима като точки, трябва да го изтръгнеш от нея. Получих и разтежение на крака в средата на втория сет. Това не е главната причина за загубата, но ми причини известен дискомфорт.

- При началото на втория сет, в първия гейм получи преднина 0:30, разсея ли се, какво се случи тогава? Разтежението не дойде ли още в първия сет?
- По принцип 0:30 в първи гейм не означава много. Това не е кой знае какво предимство. Колкото до разтежението – то не дойде изведнъж, чувствах болка в крака си още в първия сет. Не мога да се оправдавам с това, дискофот е, но това е нормално за тениса. Не винаги всичко е перфектно. Свикнала съм да се адаптирам към всички условия. Това е нещо нормално в спорта.

- За първи път на турнир с такъв формат, както ти се стори?
- Може да се каже, че е по-уморително, биеш-паднеш, имаш сигурни 3 мача. Тук имаше и малко повече напрежение, все пак играех в България, пред родна публика. Може би това ми взе малко повече от енергията. Честно казано ми харесва този формат, по-различен е и дава възможност за повече мачове. 

- Какво ти предстои в следващите седмици? Знаеш ли къде ще започнеш сезон 2013?
- Честно казано не съм мислила, все пак току що свършва годината. Сега мисля само за почивка. Искам 2 седмици да не мисля за тенис, да се отдалеча малко от тениса. Мисля, че ще започна новия сезон в Хобарт, но решението не е окончателно. Колебая се между Хобарт и Сидни.

- Всички много хвалят организацията на Qatar Airways Tournament of Champions. Може ли нещо да се подобри?
- Не мога да посоча нещо, което не ми е харесало и което може да се подобри за догодина. Всичко беше перфектно, като започнем от хотела, транспорт...всичко, от което имахме нужда се удовлетворяваше. Организацията беше перфектна.

- Как ще почиваш? Ще ходиш ли някъде?
- Нищо особено планирам, никъде не ми се ходи, искам да съм си вкъщи малко, понеже пътувам постоянно. Сега може би ще си подредя дрехите в гардероба. Това е малко по-интересен момент. Отдавна не ми се е случвал.

- Кой е твоят фаворит за титлата в София?
- Зависи от изхода на втория мач. Според мен Вожняцки ще спечели титлата. 

- Може ли догодина да видим две български на турнира в София?
- Надявам се отново да получа „уайлд-кард”. За мен ще бъде чест.  Пожелавам успех на всички българки, които играят по турнирите. Надявам се най-вече да повярват в себе си, да повярват, че не сме по-малки от другите, защото ние българите имаме едно чувство за малоценност.

- Можем ли да очакваме нови хора в щаба ти?
- Имам перфектни условия за подготовка, баща ми ми е треньор, в момента спаринг-партньор ми е Серафим Грозев, който е бивш държавен шампион в зала. И с други момчета играя разбира се, тренирам на кортовете на „Новотел” (Пловдив), разполагам със страхотни масажисти, нямам проблеми в тази област.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ПИРОНКОВА - ВОЖНЯЦКИ

Екип на Tennis24.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини