Маша остава в борбата за №1 в света след лекция над Стосър



26-10-2012 18:25 | Николай Драгиев

Мария Шарапова съхрани надеждите си, че ще завърши сезона като №1 в ранглистата на WTA. Рускинята записа трета поредна победа в груповата фаза и се класира за полуфинал на турнира в Истанбул. Шампионката се наложи с изразителното 6:0, 6:3 над Саманта Стосър в двубой, който продължи малко повече от час.

Превъзходството на рускинята в началото на срещата бе смазващо. Шарапова взе първия сет с 6:0 след само 20 минути, като за цялата част австралийката записа срамните 5 точки на актива си!

В началото на втория сет Стосър най-накрая се разписа и сложи край на тежката серия от 12 поредни загубени гейма (6 в двубоя с Ерани и 6 срещу Шарапова). Интригата се задържа до ключовия седми гейм, в който Шарапова проби на 0. От тук до края за рускинята бе детска игра да подсигури една от най-лесните победи в кариерата си.

„Имах желание да играя агресивно, да не прекарам много време на корта. Исках да запиша по-бърза победа, особено в сравнение с предишния ми мач. Стосър става много опасна, когато и предоставиш достатъчно време да се нагласи за удар. Опитах се да я затрудня максимално и днес се получи”, коментира Шарапова.

„Няма значение срещу кого ще играя на полуфинал. Най-добрите в света продължават напред и това е най-ценната новина за зрителите. Надявам се да взема реванш (ако играе с Азаренка) за загубите от нея през последните седмици”, каза още световната №2.

Шарапова спечели „бялата група” и на полуфинал ще премери сили с втората от „червената група”. Коя ще бъде тя ще стане ясно тази вечер, когато в директен спор се изправят Виктория Азаренка и Ли На.

Победителката от тях ще срещне Маша. Ако това е Виктория Азаренка, то белорускинята автоматично ще си осигури и оставането на върха на ранглистата до края на годината.

Ако китайката победи, то Шарапова ще има шанс да оглави ранглистата от понеделник, но само при условие, че спечели турнира в Истанбул.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини