Серина завърши без грешка груповата фаза



25-10-2012 21:15 | Искрен Минчев

Серина Уилямс завърши груповата фаза на Турнира на шампионките с 3 победи от 3 мача. Тя надигра световната номер 1 Виктория Азаренка с 6:4, 6:4 и заслужено продължава напред.

В първия сет Серина реализира цели 5 аса, 19 печеливши удара и само 8 непредизвикани грешки. Така тя не остави особени шансове на Азаренка. Уилямс имаше нужда от 2 пробива, за да затвори с 6:4. Интересното бе, че сетболът бе реализиран след двойна грешка на белорускинята.

Вторият сет се разви по подобен начин като самата Азаренка допусна двойна грешка при мачбола. В целия двубой Серина направи 11 аса, 35 печеливши удара при 23 непредизвикани грешки. Азаренка не направи нито един ас и завърши с 15 печеливши удара при 22 грешки.

Изключително интересно е, че Серина е с постижение от 12:1 победи срещу състезателките от топ 5 през 2012-а година.

Така Серина Уилямс е сигурна за полуфиналите от тази група, докато от двубоя в петък между Азаренка и Ли На ще се определи втората участничка в следващата фаза.

"Трябваше да играя по-добре от вчера. Знаех, че е необходимо да играя много силно. Имах проблеми, но бях сигурна, че мога да играя по-успешно.

"Във втория сет губех с два пробива, но се задържах. Като цяло не бях толкова емоционална към предишните мачове.

"Надявам се оттук нататък да имам още поне 2 мача. Не бих се учудила, ако Азаренка играем отново до края на турнира една срещу друга," коментира щастливата американка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини