Легенда: Елате в залата, за да видите истинския женски тенис



26-10-2012 18:10 | Искрен Минчев

Елате в залата, за да усетите колко силов е съвременният женски тенис и как играят най-добрите в света. Телевизионната картина не може да ви осигури същото преживяване.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Пол Макнами. Легендата на тениса бе гост с президента на БФТ Стефан Цветков, който е директор на Qatar Airways Tournament of Champions...

Австралийският ас е бивш №1 в света на двойки и носител на 4 титли от "Големият шлем". В България е като треньор на Сие Су-Уей от Тайван.

„Залата в София е страхотна, а участничките в турнира са равностойни и това е гаранция за интересни мачове. Много съм щастлив, че със Су Вей Сие толкова бързо постигнахме успех и тя получи правото да играе в турнира на шампионките.

"Когато започнахме да работим заедно, тя бе извън първите 300 и никой от нас не очакваше, че толкова бързо ще влезе в първите 25 на световната ранглиста. Много е важно треньорът и състезателката да се разбират”, допълни Макнами.

Той разказа и как е решил да покани Григор Димитров и Цветана Пиронкова да участват на турнира „Хопман къп”.

„Моят партньор на двойки Питър Макнамара беше треньор на Григор, както знаете. Той ми каза, че момчето си струва и няма да съжалявам, ако го поканя. Цветана я бях гледал на Уимбълдън, когато стигна полуфинал и знаех, че е страхотна тенисистка. А освен това двамата са много атрактивни, така че нямах съмнения”, разкри австралийският специалист.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини