Томаш Бердих си гарантира място в О2 в Лондон



22-10-2012 19:35 | Станко Димов

Томаш Бердих се класира за заключителния турнир на АТР - Barclays ATP World Tour Finals, който ще се проведе в зала О2 в Лондон в периода 5-12 ноември.

Чехът, който в неделя спечели своята осма титла в кариерата си, триумфирайки в Стокхолм, се присъедини към Новак Джокович, Роджър Федерер, Анди Мъри, Рафаел Надал и Давид Ферер, които също имат гарантирано място в последния за сезона турнир.

По този начин свободните позиции за Лондон остават само две. Бердих, който миналата година достигна до полуфинал в О2, ще участва в надпреварата за трети пореден сезон. 

До момента през сезона Томаш Бердих има спечелени две титли – в Монпелие и Стокхолм. Освен това чехът игра и на два финала – в Мадрид и Уинстън-Салем. На US Open Бердих достигна до полуфинал, като по пътя си бе елиминирал един от големите фаворити – Роджър Федерер.

„Лондон е сред целите ми в началото на всяка година. За да се класираш за турнира трябва да играеш на ниво през целия сезон. За мен ще бъде много специално, ако успея за трета поредна година да участвам в турнира”, коментира Бердих след триумфа в Стокхолм в неделя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини