Типсаревич и Нишикори „откриха” азиатското турне



20-09-2012 17:04 | Станко Димов

Янко Типсаревич и Кей Нишикори откриха в Сингапур 3-седмичното азиатско турне.

Двамата играха тенис с трима пилоти от Формула 1 – Тимо Глок, Шарл Пик и Нико Хюлкенберг, както и с няколко момчета от луксозния хотел Marina Bay Sands, който е в близост до едноименната писта от Формула 1, където в неделя ще се проведе пореден кръг от най-комерсиалния автомобилен спорт в света.

3-седмичното азиатско турне, което започва на 24-ти септември и приключва на 14 октомври, включва общо 5 турнира - Thailand Open в Банкок, Malaysian Open в Куала Лумпур, China Open в Пекин, Rakuten Japan Open Tennis Championships в Токио и Shanghai Rolex Masters. Последният турнир е от категорията „Мастърс 1000”.

Азиатското турне е сред най-важните за сезона, тъй като дава последен шанс за включване в битката за Топ 8 и място на заключителния за сезона „Мастърс” в Лондон (5-12 ноември). До момента сигурни за Лондон са първите 4 в света – Роджър Федерер, Новак Джокович, Анди Мъри и Рафаел Надал.

Иначе на кортовете в Азия ще се появи и най-добрият български тенисист Григор Димитров. Хасковлията ще започне турнето с участие последователно в Банкок, Токио и Шанхай.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини