Федерер: Ужасно уморен съм, имам спешна нужда от почивка



17-09-2012 19:21 | Станко Димов

Световният №1 Роджър Федерер призна, че натоварената програма през последните месеци му е дошла в повече и в момента има „спешна нужда от почивка”. През лятото швейцарецът игра много тенис, като в това число спечели титлите от Уимбълдън и Синсинати и игра финал на Олимпийския турнир. За последно пък швейцарецът се появи на корта на US Open, където силите му стигнаха за четвъртфинал.

„Имам нужда от почивка, чувствам се зле. Уморен съм, изтощен съм. Имам нужда от малко време точно сега, в този момент. След това ще видим къде ще се завърна на корта. Нищо не е решено до края на сезона. Все още предстоят много важни турнири. Имам нужда да седна на масата в моя екип и да помислим внимателно къде да играя и къде не”, коментира Федерер.

Както е известно през уикенда Федерер бе част от тима на Швейцария, който извоюва мястото си в световната група за Купа „Дейвис” и за следващия сезон. ФедеКспрес бе с основна заслуга затова, като записа 2 победи на сингъл.

Федерер не крие желанието си да остане на върха на ранглистата до края на годината. В момента швейцарецът има преднина от над 1000 точки пред Новак Джокович. Трети в класацията на АТР пък е шампионът от US Open Анди Мъри, който не скри желанието си да оглави ранглистата. Математически това може да се случи още този сезон, но на практика едва ли е възможно, тъй като Мъри трябва да печели почти всеки турнир до края.

По всичко личи, че както миналата година, Роджър Федерер ще пропусне „Мастърс 1000” турнира в Шанхай. Същото важи и за турнирите в Пекин и Токио. Ако това се случи, Джокович и Мъри ще имат шанс да натрупат на сметките си по 1500 точки.

Със сигурност Федерер ще играе на турнира в родния си град Базел, където има да защитава титла. След това предстоят битки в „Берси” и финалния „Мастърс” на 8-те най-добри, който ще се проведе в зала О2 в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини