Нарочно ще отпаднем от Световната група, спекулират в Русия



15-09-2012 15:57 | Станко Димов

За първи път в историята си руският отбор за Купа „Дейвис” може да отпадне от Световната група, където са най-силните тимове на Планетата. Както е известно „Сборная” гостува на Бразилия в решителен плейоф за място в групата, като след първия ден „Селесао” води с 2:0 победи.

Скандално или не, капитанът на руснаците Шамил Тарпишчев не повика най-добрия местен тенисист – Михаил Южни. Това принуди медиите в Русия да правят конспирации за задкулисни игри, целящи умишленото отпадане на Русия от Световната група.

Иначе Михаил Южни побърза да уточни, че той не е отказвал да играе за родината си, а никой не го е потърсил затова.

„Не съм отказал да играя за Русия! Смешното в случая е, че никой не ме е потърсил. Никой не ми е предложил да играя за родината. Няма как сам да вляза в отбора. Явно не съм нужен в момента”, коментира Южни, който е №29 в ранглистата на АТР.

За сметка на Южни, капитанът на „Сборная” Шамил Тарпишчев е заложил в двубоите на сингъл на Игор Андреев и Теймураз Габашвили, които в момента са съответно 67-и и 134-и в ранглистата.

„Дали ще загубим умишлено? Този въпрос трябва да зададе на друг човек”, каза още Южни.

Освен Южни, аут от тима е другата звезда на руския тенис през последните години – Николай Давиденко. Любопитното е, че капитанът Тарпишчев категорично отказа да обясни защо не е селектирал Южни и Давиденко. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини