Новак Джокович с трети пореден финал на US Open



09-09-2012 20:47 | Искрен Минчев

Новак Джокович се класира за финала на US Open 2012. Той победи Давид Ферер с 2:6, 6:1, 6:4, 6:2 във втория полуфинал. Това значи, че ще спори за титлата с британеца Анди Мъри.

По този начин сърбинът достигна до финала в този турнир за трети пореден път. Той ще защитава и титлата си от миналата година, когато спечели надпреварата.

"Облекчен съм, че успях да спечеля този мач. Давид Ферер е сред най-добре подготвените играчи и винаги е много трудно срещу него.

"Обичам да играя на US Open. Харесва ми енергията, която ми предава публиката и града. Зрителите много влияят на мачовете, особено във вечерните сесии. Ню Йорк е много хубав град и мога да кажа, че повечето играчи обичат да идват тук.

"Имах късмет, че успях да спечеля този мач. Вчера Давид играеше по-добре от мен и се получи добре, че довършихме срещата днес.

"Във финал на турнир от Големия шлем винаги е трудно. Срещу Анди Мъри това ще е повече от сложно," коментира Джокович.

В момента Джокович е в серия от 27 мача без загуба при игра на твърди кортове. Той не е губил на такава настилка от US Open 2010. За него това е четвърти финал общо в Ню Йорк и трети пореден.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини