Джокович спечели сблъсъка на шампионите



07-09-2012 12:08 | Станко Димов

Световният №2 Новак Джокович се класира за шеста поредна година на полуфинал на US Open, след като надви с 6:2, 7:6 (3), 6:4 шампиона от 2009-та година Хуан Мартин дел Потро.

„Въпреки, че го победих в 3 сета, беше много по-равностойно на корта, отколкото резултатът показва”, сподели Джокович в интервюто на корта пред Брад Гилбърт.

„Той е страхотен играч. Изкарах късмет, че след тайбрека на втория сет имах 2 сета преднина. Винаги се забавлявам, когато играя във вечерната сесия. Много съм щастлив, че съм на полуфинал”, коментира Джокович.

След като допусна два пробива в първата част, Дел Потро започна много уверено втория сет и спечели първите му 10 точки. 7-ият в схемата сервираше за сета при 5:4, но не успя да го затвори. 

Малко по-късно картината бе коренно различна. Дел Потро сервираше при 5:6 за място в тайбрек, като трябваше да спасява 3 сетбола в гейм, който продължил 17 минути! В крайна сметка двамата заслужено се добраха до тайбрек, където шампионът бе безкомпромисен и поведе с 2:0.

„Имах възможността да спечеля този сет, но във важните моменти Ноле наистина игра много добре”, сподели Дел Потро. „За да спечелиш подобен мач имаш нужда и от малко късмет. Днес той си заслужи победата. Джокович игра по-добре до края на двубоя, много по-добре, и заслужава да е на полуфинал”, каза още аржентинецът.

Сърбинът проби рано подаването на Дел Потро в третия сет и до края на двубоя не допусна никакви колебания, подсигурявайки си успеха в 3 сета.

Джокович завърши двубоя с 43 уинъра и 28 непредизвикани грешки и вече води с 6:2 победи в двубоите с Дел Потро (2:1 тази година).

В спор за място на финал на Откритото първенство на САЩ Джокович ще се изправи срещу Давид Ферер, който няколко часа по-рано отстрани след страхотна 5-сетова битка Янко Типсаревич. До момента Ноле води с 8:5 победи в двубоите с втората ракета на Испания.
„Той никога не се предава, а освен това е сред най-постоянните играчи в Тура. Ферер играе добре на всякаква настилка. Трябва да работя здраво, за да спечеля дори една точка срещу него”, каза Джокович.

Ако се справи с Ферер, Джокович ще се класира за финал на US Open за трета поредна година. През 2010-а той загуби двубоя за трофея от Рафаел Надал, а година по-късно спечели титлата пак след спор с Рафа. До момента Ноле има 5 титли от Големия шлем, последната от които спечелена през януари в Австралия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини