Турнирът в Шанхай без конкуренция за 2009 г.



17-03-2010 21:01 | Станко Димов

Турнирът от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай бе избран категорично за номер 1 сред надпреварите от този клас за 2009 г. Изпълнителният директор на световната тенис асоциация Брад Дрюе лично връча престижната награда на победителите.

 

По традиция победителят се определя от гласуване между играчите. Зад турнира в Шанхай се нареждат турнирите от сериите "Мастърс" в Монте Карло, Монреал и Синсинати.

 

"Имаме много мечти за нашия проект и сега със задоволство мога да кажа, че те започват да се сбъдват," споделиха организаторите на състезанието.

 

Победител в Шанхай стана световният номер 6 Николай Давиденко. "Знаех си. Това беше страхотен турнир и всички играчи искрено се забавлявахме през цялата седмица", каза Давиденко. В спора за отличието Давиденко надви със 7-6 (3), 6-3 Рафаел Надал.

 

За първи път Шанхай прие тенис турнир през 1998 година - "Хайнекен Оупън". Освен това градът бе домакин на заключителния за сезона Мастърс в продължение на 5 години - 2002-2008.

 

Преди дни пък от "Ролекс" потвърдиха, че и тази година ще бъдат основен спонсор на надпреварата, която вече ще носи името "Шанхай Ролекс Мастърс".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини