Кой е по-популярен: Надал или Федерер?



Кой е по-популярен: Надал или Федерер?
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
16-03-2010 23:39 | Станко Димов

Определено беше един дълъг ден на Индиън Уелс. За първи път през живота си присъствах на мачове от I кръг и ако трябва да бъда честен, атмосферата тук ми напомня зверски на тази на US Open.

 

Приликите са много - от настилката до огромния централен корт, който побира повече от 15 000 зрители. Направи ми впечатление как хората се редят, за да гледат тренировките на играчите.

Бъдете сигурни - забавно е да видите как Рафа Надал, Ким Клайстерс и Роджър Федерер се подготвят за даден двубой. Забавно е - за около минута. Все още не мога да разбера как може някой да стои и с часове да гледа подобно нещо...


Като казахме Надал, той направи голяма сцена за първия си мач от надпреварата по двойки. Рафа накара партньора му, както и съперниците им разбира се, да го чакат 15 минути на корта. И когато най-накрая се появи тълпата изригна в аплодисменти.

Пристигането на Надал бе атракция, подобна на тази да видиш "Папамобил". В този ред на мисли съм категоричен - Федерер може да е посланик на спорта, но определено Надал е нещо като спортна "рок звезда".


За първи път гледах на живо мач на Робин Сьодерлинг. Ако трябва да съм честен - беше ми интересно. Шведът няма популярността на Федерер и Надал, но определено не е по-слаб от тях. На корта ясно се вижда, както той се бори със зъби и нокти за всяка една точка. Сьодерлинг удряше топката колкото се може по-силно и даде всичко от себе си, за да победи с 6-2, 6-4 Евгени Корольов.


След като победи Андреас Сепи, Анди Мъри реши, че има нужда от още една тренировка за деня. Около половин час след края на мача Мъри се появи на едно от игрищата, но не беше с ракета в ръка, а с топка в крака.

Британецът реши да поиграе футбол, като негов съперник бе...мрежата на корта. Мъри отправяше удари от всички посоки, които трябваше леко да прехвърлят мрежата - интересно занимание.


Най-накрая дойде време да гледам на живо и Марио Анчич. Хърватинът се завърна в големия тенис, а в турнира на двойки бе в екип с Марди Фиш.

Техни първи съперници в Индиън Уелс бяха испанците Фернандо Вердаско и Фелисиано Лопес, които са "забавни" момчета. Не знам дали Анчич има сили да пребори "рок-звездата" Надал, но определено е хубаво, че се завърна.

Ерик Гъдрис




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини