Григор Димитров загуби на старта на US Open



29-08-2012 20:39 | Станко Димов

Григор Димитров записа загуба на старта на US Open. Най-добрият български тенисист отстъпи с 1:3 сета пред французина Беноа Пер. Гришо взе първия сет със 7:5, но след това допусна пълен обрат – 3:6, 6:7 (4), 2:6 и напусна турнира.

Това е втора поредна загуба на Димитров на старта на US Open, след като миналата година българинът падна в първи кръг от друг французин – Гаел Монфис. Турнирът в САЩ се оказва и най-трудният за Гришо, тъй като само там хасковлията няма победа в основната схема на турнир от Големия шлем. 

Загубата днес е четвърта поредна за Димитров. Черната серия на българина започна на Олимпийския турнир в Лондон, където във втори кръг отстъпи пред Жил Симон. След това последваха и две загуби в първи кръг на квалификациите в Торонто и Синсинати, преди да дойде и поражението от Пер в Ню Йорк.

Важно е да се отбележи, че в началото на срещата тази вечер Григор Димитров поиска медицински таймаут, след което продължи двубия. Припомняме, че именно физически проблеми съпътстваха загубите на българина в последните седмици.

Григор Димитров взе първия сет със 7:5 гейма. Двамата започнаха лудо двубоя, като си направиха общо 5 пробива. Последният бе на сметката на Гришо, с който нашето момче поведе с 6:5. След това с гейм на 0 Димитров подсигури първия сет на сметката си.

През втория сет битката продължи да бъде изключително равностойна, с тази разлика, че Димитров и Пер значително стабилизираха представянето си на сервис. За жалост в шестия гейм Гришо допусна леки колебания, които бяха моментално наказани от Пер. Французинът проби за 4:2, след което до края на сета не сгреши – 6:3.

Картината на корта не се промени особено и през третата част. Отново равностойна игра, гарнирана с малко възможности за пробив. При една от тях обаче Пер се възползва и поведе с 3:2, след което затвърди за 4:2. Димитров отговори подобаващо и моментално върна пробива и изравни резултата. В крайна сметка се стигна до тайбрек, където французинът се наложи със 7:4 точки.

Ключов за изхода на срещата се оказа шестия гейм на четвъртия сет, в който Григор Димитров допусна пробив, въпреки че бе повел с 40:0. Така Пер поведе с 4:2 гейма и се доближи само на 2 до крайния успех в двубоя. Нашето момче се опита да върне изоставането си в резултата, но французинът действа безупречно и взе своето, осигурявайки си успех с 3:1 сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини