Отлично начало за Цветана Пиронкова на US Open



28-08-2012 23:47 | Станко Димов

Цветана Пиронкова започна по отличен начин участието си на US Open. Най-добрата българска тенисистка победи с 6:3, 6:4 Камила Джорджи (Италия) и за трета поредна година достига до втори кръг в Ню Йорк.

Вече е ясна и следващата съперничка на Цвети в турнира. Това ще бъде японката Аюми Морита, която по-рано през деня малко очаквано се справи в два сета с 26-ата в схемата Моника Никулеску (Румъния).

Цвети Пиронкова започна много силно двубоя и проби още в първия гейм, с което поведе в резултата. В деветия гейм българката осъществи втори пробив и затвори сета с 6:3. Чудесна игра на Пиронкова, която в първия сет дори не даде точка за пробив на младата си съперничка.

За жалост след почивката Камила Джорджи намери начин да се върне в двубоя. Младата италианка се справи с подаването на Цвети и проби за 2:1, след което с лекота затвърди– 3:1.

Пиронкова обаче показа характер и не позволи на Джорджи да води дълго в резултата. Нашето момиче взе следващите два гейма и набързо изравни – 3:3.

Няколко минутки след това Пиронкова получи отличен шанс да затвори двубоя, след като проби още веднъж и поведе с 5:3. Джорджи обаче не се отказа и намери начин моментално да върне пробива и намали за 5:4. Последната дума в двубоя бе за Пиронкова, която с нов пробив този път затвори мача.

По всяка вероятност двубоят от втори кръг между Пиронкова и Морита ще се играе в четвъртък. Двете състезателки се познават добре, като до момента са играли два мача, спечелени с лекота от Пиронкова.

Ако успее да победи и този път Морита, българката ще се класира за път в кариерата си за трети кръг на US Open. В интерес на истината Цвети никога не е достигала до трети кръг на турнир от Шлема, различен от Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини