Българите останаха на крачка от европейските финали



02-08-2012 15:34 | Станко Димов

Националните отбори на България по тенис до 16 години за юноши и девойки останаха на крачка от класирането за финалите на европейските първенства. На полуфинала на квалификациите при юношите в Санкт Петербург нашите отстъпиха и в двата сингъла на водача в схемата Швеция.

В първия двубой Любомир Лещански загуби с 1:6, 2:6 от Даниел Виндал. След това в срещата на първите ракети Габриел Донев отстъпи на Елиас Юмер с 3:6, 3:6. Успехът класира шведите за финалите в Льо Туке, Франция.

При девойките България отстъпва вече с 0-2 на Беларус в полуфинала на зоната в Раковник, Чехия. Александра Караманолева загуби от Палина Дубавец с 4:6, 3:6. В другия мач на единично Габриела Михайлова падна с 1:6, 2:6 от Ирина Шиманович.

Още вчера отборите ни до 18 години загубиха шансове да се класират за европейските финали. Юношите отстъпиха с 0-3 от състава на Хърватия, в чешкия град Опава.

В четвъртък Пламен Милушев, Петър Атанасов и Фердун Шефкедов излизат срещу Турция в утешителния турнир. Девойките загубиха с 1-2 от домакините от Румъния на квалификациите в Арад. Днес Виктория Томова, Борислава Ботушарова и Анна Велева играят за пето място срещу тима на Сърбия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини