Отборите ни до 16 г. се класираха на полуфинал



01-08-2012 19:24 | Станко Димов

Националните отбори на България по тенис за юноши и девойки до 16 години записаха впечатляващи победи на четвъртфиналите на квалификациите за Европейско първенство в Санкт Петербург, Русия, и Раковник, Чехия.

В Русия Габриел Донев, Любомир Лещански и Андрей Алауи надиграха състава на Швейцария с 2-1 победи. В първия мач Алауи отстъпи на Килиан Даванцо с 3:6, 4:6 след два часа игра. След това в двубоя на първите ракети държавният шампион Донев бе категоричен срещу Матей Костадинов – 6:2, 6:2.

Решителна за класиране в следващата фаза беше срещата на двойки. Капитанът Атанас Георгиев избра за нея Габриел Донев и Любомир Лещански. Те победи Даванцо и Костадинов с 3:6, 6:4, 6:2 и така България е на полуфинал. В тази фаза националите ще играят срещу водача в схемата Швеция. Победа и над скандинавците изпраща нашия състав на финалите в Льо Туке, Франция, през следващата седмица.

Девойките в Раковник са поставени под №3/4 и се наложиха над Франция с 2-1, съобщи капитанът Пресиян Коев. Александра Караманолева успя да направи пълен обрат и да победи Естел Касино с 0:6, 6:1, 6:2. Във втория сингъл Габриела Михайлова загуби от Фиона Феро с 1:6, 0:6.

При двойките Караманолева и Михайлова се наложиха над Феро и Форе с 6:3, 6:4 и изведоха отбора до полуфинал. Лошата новина за нашите е, че заради разтежение първата ракета Вивиан Златанова не може да играе и Коев няма варианти при избора на състезателките за следващата среща. А тя е срещу вторите поставени тенисистки на Беларус. Те са предвождани от осмата в ранглистата Ирина Шиманович и днес надиграха Молдова с 2-1.

Юношите до 18 години са в Опава, Чехия. Българите загубиха шанс да се класират за финалите във Венеция, след като отстъпиха на Хърватия на четвъртфинал с 0-3. Държавният първенец до 18 години Пламен Милушев загуби с 1:6, 1:6 от Филип Вегер. След това Фердун Шефкедов бе победен с 6:4, 6:0 от Франко Миочич. Загуба претърпя и двойката ни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини