Роджър Федерер крачи уверено към Олимпийско злато



30-07-2012 17:31 | Станко Димов

Световният №1 Роджър Федерер се класира за трети кръг на олимпийския турнир след категорична победа над Жулиен Бенето (Франция) с 6-2, 6-2 за 57 минути игра.

След трудното начало в Лондон, където швейцарецът се поизмъчи в първи кръг срещу Алехандро Файа от Колумбия, печелейки с 2:1 сета, днес шампионът от Уимбълдън бе почти безпогрешен и не остави шанс на своя френски противник.

Само преди няколко седмици, отново в „Ол Инглънд клуб”, Бенето водеше с 2:0 сета срещу Федерер, но носителят на 17 титли от Големия шлем успя да стигне до пълен обрат, макар на няколко пъти да бе на косъм от отпадането още във втори кръг.

Днес Роджър не постави под никакво съмнение кой е по-класният състезател на корта и с разнообразен тенис, много движение, отлично пласирани удари и максимално изчистена от грешки игра продължава похода си към мечтано олимпийско злато на сингъл.

Федерер поведе с 3-0 още в началото на първия сет, в последствие сервира отлично, а в края осъществи втори пробив, донесъл му и преднина от един сет. Идентично протече и втората част - пробив в началните минути, никакви проблеми от начален удар и втори пробив при 5-2 в своя полза, довел до краен успех в мача.

По пътя към него, "Маестрото" наниза 24 уинъра и допусна едва 7 непредизвикани грешки.

Следващият съперник на швейцареца на Олимпиадата в Лондон ще бъде победителят от двубоя между Жил Мюлер (Люксембург) и Денис Истомин (Узбекистан), които играят в момента.

Текст: Николай Драганов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини