Анди Родик срещу Новак Джокович във втори кръг в Лондон



30-07-2012 16:18 | Станко Димов

Бившият №1 в света Анди Родик започна с победа участието си на Олимпийския турнир в Лондон. В среща от първи кръг американецът се наложи със 7:5, 6:4 над Мартин Клизан (Словакия) в двубой, който по програма трябваше да се играе в неделя, но заради дъжда бе отложен за днес.

През целия двубой Родик бе по-добрият състезател, но материализира само 2 от 13-те точки за пробив, които му се откриха. Както често се случва на тревните кортове на Уимбълдън Родик не допусна пробив и двата такива му бяха достатъчни за място в следващата фаза.

„Сервисът ми работеше много добре. Нямаше да е зле ако бях направил още няколко пробива, но в крайна сметка и тези свършиха работа”, коментира 3-кратният финалист на Уимбълдън след успеха си днес.

Днешният двубой бе първи за Родик на Олимпийски игри от 8 години насам. Той загуби в 3-ти кръг в Атина (2004), а в Пекин (2008) не взе участие.

Като непоставен в основната схема, във втори кръг Родик се натресе на друг бивш №1 в света – Новак Джокович.

„Той е най-добрият тенисист в света в последните години. Ще бъде труден двубой, но и двамата сме играли в милиони такива срещи. Надявам се да сервирам добре и да се възползвам от шансовете си на ретур”, коментира Родик.

С победи на старта се поздравиха още Лейтън Хюит и Николай Давиденко, за които това е трето участие на Олимпийски игри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини