Цветелина Николова на един сет от титлата в София!



04-07-2012 17:57 | Станко Димов

Световната вицешампионка по тенис за ветерани Цветелина Николова записа втора победа на единично на Европейското лично първенство, което се провежда на кортовете на ТК „Дема” в София. Тя се наложи над своята сънародничка и партньорка на двойки Димитрина Бойчева-Иванова с 6:4, 6:1 в групата „над 40 години”.

Така на практика Николова се нуждае от само един сет в мача си срещу Луси Шваб-Зелинка от Австрия, за да се окичи със златния медал. Пловдивчанката е с две победи и 4-0 сета съотношение. Австрийката и световната шампионка Юрате Харди (Литва) са с по победа и загуба и 2-2 сета.

„Жегата беше най-големият ми противник днес. Трудно се играе при температури над 30 градуса. Участвам и в турнирите на двойки и смесени двойки и се надявам да издържа физически до края”, заяви Цветелина Николова след победата.

Започналата с победа срещу първата поставена участието си в групата „до 55 години” Христина Табакова днес претърпя драматична загуба. Българката отстъпи на втората Ирина Климова от Русия с 1:6, 6:7(9) и ще разчита на въртележка, за да може да спечели евентуално европейската титла.

Неочаквана подкрепа получи членът на Кипърската тенис федерация Хаиг Ашджан. Той беше окуражаван бурно на арменски от президента на Българската федерация по бадминтон д-р Пюзант Касабян, с когото били стари познати. Ашджан, който е бивш национал за Купа „Дейвис”, се наложи с 6:4, 6:2 над Юрген Фолщед от Германия във възрастовата група „над 60 години”.

Участниците в първото Европейско първенство по тенис за ветерани останаха очаровани от панорамната обиколка на София, която организаторите им подариха снощи, и последвалата официална вечеря в „Горублянско ханче”.

В четвъртък ще бъдат излъчени първите шампиони в София. Пет комплекта медали ще бъдат раздадени при дамите в категориите „+35 години”, „+60” и „+65”, както и при смесените двойки при „+35” и „+50”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини