Българка се бори за европейската титла в София



02-07-2012 13:36 | Станко Димов

Българката Цветелина Николова е сред фаворитките за спечелването на титлата от първото Европейско лично първенство по тенис за ветерани, което започна днес в София в комплекс „Дема”. Родената в Пловдив Цветелина е ставала световна вицешампионка във възрастова та група до 35 години, а сега играе в „+45”.

„Тренирах в „Локомотив” (Пловдив). Стигнах до националните отбори за девойки и жени. През 1989 година станах държавна шампионка за жени. Играх професионално тенис до 1994 година”, разказва Николова. За дълго тя спира да се занимава с тенис и по нейното признание не е хващала ракета повече от 10 години. Случайно разбира, че Международната тенис федерация е създала ветеранска верига.

„Първото ми състезание беше пак тук – на „Дема”, през 2006 година. Запалих се много и започнах да участвам в много турнири за ветерани. През 2010 година в Мексико стигнах до финала на световния шампионат. Там загубих в три сета от испанката Салас.

В момента не съм в добра форма, защото не съм тренирала от месец. Но се надявам на добро представяне”, продължава българката. Тя е очарована от организацията на първенството в София. Цветелина изтегли тежък жребий и започва участието си с мач срещу световната шампионка Юрате Харди от Литва.

„Много се радвам, че тази година в България има толкова много големи тенис първенства – Турнира на шампионките, световното по плажен тенис и ветеранското. Това показва, че работата, която върши Българската федерация по тенис, е отлична и всички тези домакинства са признание за нейния авторитет”, коментира още Николова.

Цветелина живее в Италия от 4 години. Тя е омъжена за белгиец, който е пилот по професия и работи за авиокомпанията „Ал Италия”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини