Ноле: Публиката е доволна, че Роджър и Рафа вече не доминират толкова явно



12-03-2010 14:03 | Николай Драгиев

Новак Джокович заяви на пресконференцията преди началото на турнира в Индиън Уелс, че се опитва да не мисли за ранглистата, а се концентрира главно върху играта си.

"Нарочно се опитвам да не мисля за ранглистата. В последните три години играя по-добре срещу силните тенисисти. Роджър и Рафа доминират при мъжете в последните пет години и ние трябва да им отдадем дължимото. Особено на Роджър, който имаше толкова много промени в живота през последната година и половина. Той стана баща, съпруг, но продължава да играе на най-високо ниво. Всички ние се опитваме да играем добре, работим здраво и чакаме търпеливо своя шанс," анализира Ноле.

"В момента има добри тенисисти, които могат да побеждават в големите турнири и да ги печелят. Този факт се нрави на публиката и определено влияе при определянето на фаворитите. Това е наистина много хубаво. Дел Потро доказа това на Откритото първенство на САЩ миналата година. В тениса има обаче още способни да направят големи неща момчета като Мъри, Цонга и Давиденко."

Също така Новак призна, че е напълно доволен от своя календар и няма намерение да намалява броя на турнирите, в които играе.

"Не мисля, че сегашният ми график ще бъде много различен от този, който имах миналата година. За мен приоритетите са турнирите от Големия шлем и тези от сериите "Мастърс 1000". Опитвам се да бъда в най-добра форма за тях. Просто си мисля, че колкото повече играя, толкова повече успехи ще постигам," обоснова се сърбинът.

Джоко, който триумфира в Индиън Уелс преди две години, ще срещне във втория кръг американеца Марди Фиш




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини